Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Εκτέλεση
- Για το γλυκό αμύγδαλο βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για 30΄περίπου.
- Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι, το ρίχνουμε σε ένα πιάτο και αν το σιρόπι πέφτοντας ασπρίζει είναι έτοιμο.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα να ενωθούν μεταξύ τους.
- Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και μετά το χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας το αρωματικό που προτιμάμε (εσάνς πικραμύγδαλου ή μαστίχα) και ραντίζοντάς το με λίγο ανθόνερο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Για τη διατήρηση του γλυκού, όπως είναι καυτό το γλυκό, το βάζουμε σε στεγνή και καυτή αποστειρωμένη γυάλα.
- Γεμίζουμε τη γυάλα μέχρι το χείλος του, το κλείνουμε αεροστεγώς και το γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει, το γυρίζουμε με το καπάκι προς τα πάνω και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.