Εύκολα τυροπιτάκια νησιώτικα

Ευκολα τυροπιτακια νησιώτικα με ξινομυζήθρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αφρατα και πανευκολα τυροπιτακια στο λεπτο χωρις γιαουρτι. Δοκιμάστε τα!

Δύσκολη
0:50

30

30 λεπτά

20 λεπτά

εύκολα τυροπιτάκια αφράτα - τυροπιτάκια - τυροπιτάκια αφράτα - τυροπιτάκια χωρίς γιαούρτι - αφράτα και πανεύκολα τυροπιτάκια στο λεπτό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο. 
  2. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  3. Βάζουμε την ξινομυζήθρα σε ένα μπολ.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα  και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ξινομυζήθρα, προσθέτουμε το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα της γέμισης.
  6. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ.
  7. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιάς της σούπας γέμιση.
  8. Βρέχουμε τις άκρες από τη ζύμη με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και το κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
  9. Αφού φτιάξουμε με τον παραπάνω τρόπο όλα τα τυροπιτάκια, τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά.
  10. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, αφού προηγουμένως αλείψουμε την επιφάνειά τους με ένα κρόκο αυγού.
Απόρρητο