Κουλουράκια βουτύρου

Τα πιο εύκολα κουλουράκια βουτύρου που έχετε δοκιμάσει. Λαμπρή στα νησιά ονομάζουμε το Πάσχα και αυτά είναι τα κουλουράκια της Λαμπρής με βούτυρο, γάλα και πορτοκάλι. Γίνονται φουσκωτά και γυαλιστερά σαν μικρογραφία από τσουρέκι.

Εύκολη
0:35

30 - τμχ

10 λεπτά

25 λεπτά

κουλουρακια βουτυρου

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη.
  4. Με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, τη βανίλια το αλάτι και το ξύσμα.
  7. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  8. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά κρατώντας 2-3 κουταλιές έξω και απαλά χτυπάμε να ενσωματωθεί. Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
  9. Δεν θέλει πάρα πολύ ζύμωμα για να παραμείνουν αφράτα και να μην γίνουν σφιχτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, απαλή και εύπλαστη.
  10. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 15 λεπτά και μετά πλάθουμε μικρά κουλουράκια περίπου 25-30 γραμ. το καθένα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  11. Εάν θέλετε να γυαλίζουν τα κουλουράκια θα τα αλείψετε με διάλειμμα αυγού. Αλλιώς τα αφήνετε σκέτα είναι το ίδιο νόστιμα.
  12. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια βουτύρου σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Διαλύουμε τον κρόκο με το νερό και τη ζάχαρη και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
  13. Ψήνουμε τα κουλουράκια βουτύρου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 °C για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν ή ψήνουμε εναλλακτικά στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
  14. Αφήνουμε τα κουλουράκια βουτύρου να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος μακριά από υγρασία για να παραμείνουν τραγανά.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Την ώρα που ζυμώνετε τα κουλουράκια σας κρατήστε λίγο αλεύρι και μην το ρίξετε όλο με μιας. Μπορεί να μην το πιει όλο το αλεύρι η ζύμη. Να θυμάστε ότι η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή απαλή και εύπλαστη.
  2. Μπορείτε να βουτήξετε τα μισά κουλουράκια σε λιωμένη σοκολάτα.
  3. Αρωματίστε τα με ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζει πολύ η βανίλια, το ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Εναλλακτικά αρωματίστε τα με κανέλα.

Κουλουράκια βουτύρου της Αργυρώς

Απόρρητο