Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκτέλεση
- Κρατάμε 1 φλιτζ. από το συνολικό γάλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε με ένα κουτάλι το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να δέσει.
- Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ισομοιράζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας σε πιάτα και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Ρίχνουμε στην υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η κρέμα για να λιώσει η σοκολάτα από τη θερμότητα.
- Μοιράζουμε τη σοκολατένια κρέμα σε πιάτα γλυκού και σερβίρουμε με καρούλια σοκολάτας.
- Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη και διατηρείται στο ψυγείο.
- Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.