Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Bάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
- Ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5-6΄ αφήνουμε την κρέμα να πυκνώσει και σχεδόν να αρχίσει να βράζει, προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο βρασμού μέχρι να αφήνει υπολείμματα στη ράχη της κουτάλας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με την καυτή κρέμα από την φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
- Ισομοιράζουμε την κρέμα σε 4 φλυτζάνια και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφού παγώσει η κρέμα σοκολάτας γαρνίρουμε με χτυπημένη κρέμα και λίγο κακάο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Η κρέμα δεν πρέπει να πάρει βράση.
- Η σοκολάτα πρέπει να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί σωστά μέσα τα καυτά υγρά υλικά.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
- 1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίος καφές μέσα στα υγρά υλικά θα δώσει τέλεια γεύση στην κρέμα.
- Λίγες σταγόνες λικέρ της αρεσκείας σας θα δώσει έξτρα γεύση στην κρέμα σοκολάτας.