Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΛΕΤΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό για να αναμιχθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 40 λεπτά τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.
- Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.
- Τότε αναποδογυρίζουμε τα τζαλέτια και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανέλα και ζάχαρη.
- Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες.
- Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.
- Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.