Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε στη μέση.
- Ζουλάμε να φύγουν όλα τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.
- Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στεγνώσει.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
- Βάζουμε σε μπολ τη ντομάτα, την πιπεριά, τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη (ή αποξηραμένη ρίγανη) κι ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
- Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.
- Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να γίνει σαν χοντρό φύλλο.
- Γεμίζουμε με λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά το μπουρεκάκι τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.
- Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους και αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.