• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη ζύμη
  • 1 /2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 /2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 /2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγιά στιγμής
  • 200 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για τη γέμιση
  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 100 γραµ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γραμ. μιξ τριμμένων τυριών

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπουρεκάκια καλοκαιρινά

    Για αυτή την καλοκαιρινή λιχουδιά

    ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη γέμιση και μετά τη ζύμη για τα μπουρεκάκια καλοκαιρινά.

    Για τη ζύμη

    • Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε στη μέση.
    • Ζουλάμε να φύγουν όλα τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.
    • Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στεγνώσει.
    • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
    • Βάζουμε σε μπολ τη ντομάτα, την πιπεριά, τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη (ή αποξηραμένη ρίγανη) κι ανακατεύουμε.

    Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την εύκολη ζύμη μαγιάς για τα μπουρεκάκια καλοκαιρινά, χωρίς μίξερ και φούσκωμα.

    Για την ζύμη

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
    • Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.

    • Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να γίνει σαν χοντρό φύλλο.
    • Γεμίζουμε με λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά το μπουρεκάκι τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.
    • Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
    • Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους και αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Αν σας άρεσαν τα μπουρεκάκια καλοκαιρινά, δοκιμάστε και τα πουγκάκια με τυριά οπωσδήποτε!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×