Μπουρεκάκια καλοκαιρινά με ζύμη που δεν θέλει φούσκωμα. Γίνεται στο λεπτό, τα γεμίζεις με ό,τι έχεις και ψήνεις.

Μπουρεκάκια καλοκαιρινά με ζύμη που δεν θέλει φούσκωμα. Γίνεται στο λεπτό, τα γεμίζεις με ό,τι έχεις και ψήνεις.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
31

Για τα μπουρεκάκια

  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη γέμιση

    Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και την κόβουμε στη μέση.

    Ζουλάμε να φύγουν όλα τα υγρά και την ψιλοκόβουμε.

    Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στεγνώσει.

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.

    Βάζουμε σε μπολ τη ντομάτα, την πιπεριά, τα τυριά, τη φρέσκια ρίγανη (ή αποξηραμένη ρίγανη) κι ανακατεύουμε.

    Για την ζύμη

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.

    Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

    Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή.

    Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης στα χέρια μας και το πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει και να γίνει σαν χοντρό φύλλο.

    Γεμίζουμε με λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά το μπουρεκάκι τσιμπώντας τις ενώσεις να σφραγιστεί μέσα η γέμιση.

    Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

    Τα τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους και αλείφουμε με ασπράδι αυγού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται