Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πεντανόστιμη. Εγώ την λέω και "πορτοκαλόπιτα της τεμπέλας". Ακολουθήστε τις οδηγίες για την πορτοκαλόπιτα από την Αργυρώ και θα φτιάξετε την ωραιότερη πίτα. Βάλτε γιαούρτι στο μίγμα για γίνει αφράτη και ζηλευτή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την πιο εύκολη ωραιότερη πορτοκαλόπιτα που θα μαγέψει εσάς και τους καλεσμένους σας!

20

15 λεπτά

30 λεπτά

Πορτοκαλόπιτα της Αργυρώς, συνταγη πορτοκαλοπιτα, ωραιοτερη πορτοκαλοπιτα

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί.

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

    1. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 4 λεπτά.
    2. Από την ώρα που παίρνει βράση, δεν ανακατεύουμε.
    3. Αφού βράσει, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από τα ακέρωτα πορτοκάλια, τη μαρμελάδα  τα αυγά, την κρέμα και τελειώνουμε με το γιαούρτι.
    2. Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα  που δεν θα ξεχωρίζουν τα υλικά.
    3. Τέλος, προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε.

    ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

    1. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα θα πρέπει προηγουμένως να τα έχετε αποψύξει.
    2. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
    3. Τα ανοίγουμε, χωρίζουμε και απλώνουμε  προκειμένου να ξεραθούν τα κομμάτια περισσότερο.
    4. Μοιάζουν με κορδέλες.
    5. Πρέπει να διαχωριστούν μεταξύ τους σωστά ώστε να βραχούν σωστά ένα – ένα όταν θα τα προσθέσουμε μέσα στην κρέμα.
    6. Ρίχνουμε τα στεγνά κομμάτια λίγα λίγα κάθε φορά στην κρέμα.
    7. Πιέζοντάς τα μέσα στα υγρά, φροντίζουμε να βραχούν καλά όλα
    8. Συνεχίζουμε να τα προσθέτουμε λίγα-λίγα, μέχρι όλα μαζί να γίνουν μια μάζα, χωρίς να σχηματίζονται μπάλες κολλημένων φύλλων. Αν όμως συμβεί αυτό, τις διαλύουμε με δύο πιρούνια, διαχωρίζοντάς τα.
    9. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά περιμένοντας μέχρι να ποτίσουν.
    10. Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, να είναι παντού ισόπαχη.

    ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

    1. Θα την ψήσουμε σε βουτυρωμένο ρηχό ταψί ιδανικά 32×22εκ.
    2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα ή στους 180ºC στις αντιστάσεις.
    3. Ο χρόνος ψησίματος είναι 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, κάνοντας μια ελαφριά κρούστα.
    4. Όπως την βγάζουμε καυτή από το φούρνο, την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να το απορροφήσει.
    6. Κόβεται αφού κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι της.
    7. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να ποτίσει μέχρι μέσα και μετά κόβουμε.

    Tips

    • Αν έχετε χρόνο αφήστε τη ζάχαρη για λίγη ώρα μέσα στα υγρά. Έτσι θα λιώσει πιο σωστά και θα γίνει σωστά το καραμέλωμα στο ψήσιμο
    • Το να τα ρίχνουμε λίγα λίγα είναι απαραίτητο βήμα. Αλλιώς κολλάνε μεταξύ τους, σχηματίζοντας μια συμπαγή μπάλα, με αποτέλεσμα να μην ψήνονται και να μην σιροπιάζονται καλά.
    Απόρρητο