Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Λαδώνουμε μακρόστενο ταψί 30×20εκ. ή στρογγυλό 30 εκατ.
- Πρώτα, θα φτιάξουμε το σιρόπι για να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά βρασμού χωρίς να ανακατεύουμε..
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Θα σιροπιάsουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, το σιμιγδάλι, και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα υλικά με μίξερ χειρός για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να φουσκώσουν τα αυγά και να αφρατέψουνε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το λάδι, το γιαούρτι, τη μαρμελάδα πορτοκαλιού.
- Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
- Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα απλά να χαθούν τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά για 1 λεπτό όχι περισσότερο.
- Δεν θέλει πολύ χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί
- Πρέπει να σταθεί για 5 λεπτά να ποτίσει καλά το μιγμα και να φουσκώσει ελαφρά .
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει να ροδίσει και να ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα.
- Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά ελέγχουμε το κέντρο της με ένα μαχαίρι. Όταν βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Αμέσως μόλις βγει καυτή τη σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το κρύο σιρόπι για να απορροφηθεί.
- Αφήστε το να σταθεί για 1 ώρα να κρυώσει τελείως και μετά κόψτε κομμάτια.
- Αν τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει δεν χρειάζεται τίποτα άλλο δίπλα της.