Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΚΟΡΜΟΣ
- Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τον κορμό με στέβια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ή ψητά κάστανα απογειώνουν τον σοκολατένιο κορμό.
- Κόβουμε κάστανα και φουντούκια σε χοντρά κομμάτια.
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάστανα, τα φουντούκια, τα μπισκότα και κοσκινίζουμε το κακάο πάνω σε αυτά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρι.
- Μέσα στο γιαούρτι βάζουμε το υγρό γλυκαντικό με στέβια Slimfix.
- Προαιρετικά προσθέτουμε το κονιάκ.
- Τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα.
- Με μια μαρίζ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα υπόλοιπα υλικά (μπισκότα, κάστανα κ.λπ.).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια μαρίζ ώστε να ντυθούν με την λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μάζα σοκολατένια.
- Το μείγμα για κορμό χωρίς ζάχαρη θα μοιάζει με μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε τον κορμό σε μεμβράνη κουζίνας ή σε αντικολλητικό χαρτί και πλάθοντας του δίνουμε κυλινδρικό κλασικό σχήμα από κορμό κλασικό.
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΜΑ ΚΟΡΜΟΥ
- Απλώνουμε δυο κομμάτια μεμβράνη κουζίνας στον πάγκο.
- Κατά μήκος της μακριάς πλευράς της μεμβράνης, αφήνουμε μεγάλες κουταλιές από μείγμα για κορμό.
- Γυρίζουμε την μεμβράνη ώστε να καλυφθεί ο κορμός και να μπορούμε να πιάσουμε το ρολό χωρίς να λερώσουμε τα χέρια.
- Πιέζουμε το μείγμα να γίνει συμπαγής ο κορμός.
- Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της μεμβράνης.
- Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα, ώστε να διορθώσουμε το κυλινδρικό σχήμα του κορμού με την πίεση των χεριών.
- Ακουμπάμε τον κορμό σε δίσκο και τον παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε τον κορμό με επικάλυψη σοκολάτας και ρόδι, για πιο πλούσιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο γιορτινό τραπέζι.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΟΡΜΟΥ
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γλυκαντικό.
- Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τον κορμό.
- Γαρνίρουμε με την επικάλυψη χωρίς ζάχαρη, αλείφοντάς την ολόγυρα στον κορμό με σπάτουλα ή κουτάλι. Με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές ώστε να σχηματιστεί φλοιός κορμού.
- Διατηρούμε τον κορμό χωρίς ζάχαρη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με ρόδι κατά το σερβίρισμα.
- Ο κορμός διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Tips
- Αν ο κορμός είναι πολλές ώρες στο ψυγείο αφήστε τον 15’ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε κανονικά.