Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι να ζεσταθούν.
- Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν.
- Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Βουτυρώνουμε ταψί 24×30 εκ. ή στρογγυλό 28εκ.
- Στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και αδειάζουμε την κρέμα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα όσα εξέχουν και τα αλείφουμε με βούτυρο.
- Αλείφουμε με βούτυρο ακόμα 2 και τα διπλώνουμε στη μέση. Τα ακουμπάμε στην επιφάνεια.
- Κλείνουμε με το τελευταίο.
- Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα με σπάτουλα.
- Χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ραντίζουμε πεταχτά με λίγο νερό την επιφάνεια.
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα του φούρνου στον αέρα για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας το λίγο λίγο.
- Αφού τραβήξει την υγρασία, κόβουμε και σερβίρουμε.
Tips
- Το ένα πρέπει να είναι κρύο και το άλλο ζεστό στο σιρόπιασμα.