Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Όχι όμως να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα, απλά να μελώσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να πιούν τα υγρά τους.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τυρί.
- Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα.
- Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
- Απολαύστε χορταστική και υγιεινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.