Δασόαλο

Δασόαλο, παραδοσιακό πηχτό ρόφημα, που σερβίρεται πάντα ζεστό την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή σαν δυναμωτικό φαγητό.

Εύκολη
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

δασόαλο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Το παραδοσιακό και πολύ θρεπτικό πηχτό ρόφημα(σαν πυκνή σούπα) σερβίρεται πάντα ζεστό την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή σαν δυναμωτικό φαγητό.
  2. Ψιλοκόβουμε τον μπαγιάτικο άρτο ή το ψωμί (αφαιρούμε τη κόρα) και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  4. Περιχύνουμε με το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15′ από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, μέχρι να χυλώσει.
  5. Όταν λιώσει τελείως η ψύχα, αποσύρουμε από την εστίας, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαστίχα κοπανισμένη, πρέζα μοσχοκάρυδο κι ελάχιστη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό για ελαφριά γλύκα.
  6. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ όσο είναι ζεστό.
  7. Έχει πλούσια κρεμώδη υφή και το σερβίρουμε ζεστό σαν γεύμα σε φλυτζάνια ή ποτήρια σε θερμοκρασία δωματίου κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας.
  8. Είναι τονωτικό και έχει απίστευτα αρώματα και γεύση.
Απόρρητο