Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΤΡΟΥΦΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΤΡΟΥΦΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΤΡΟΥΦΑΣ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα το αλάτι κι αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου (πουρές πατάτας με μανιτάρια και γεύση τρούφας) ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο 1-2 κ.σ. και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα κομμάτια να λαδωθούν.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση σοτάρουμε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα για 4-5′.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3′ να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Περιχύνουμε με ζωμό κότας ή ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για 10′ σχεδόν, να πιει τα υγρά του.
- Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού.
- Σβήνουμε την εστία ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον πουρέ.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα πιάτα.
Για περισσότερες συνταγές με Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ.