Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά καρέ των 2 εκ. και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα κάνοντας κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάρισμα για 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, να ροδίσει ομοιόμορφα και να καραμελώσει.
- Ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε την τηγανιά στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή, με λίγο από το λεμονάτο λάδι της.
- Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και τέταρτα λεμονιού.