Χοιρινή μπριζόλα λαιμού στο τηγάνι

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα λαιμού στο τηγάνι με γλυκά κρεμμύδια και πλούσια γεύση. Εύκολη και γρήγορη συνταγή έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

8 λεπτά

12 λεπτά

χοιρινη μπριζολα λαιμου στο τηγανι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά καρέ των 2 εκ. και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, να ροδίσει ολόγυρα κάνοντας κρούστα.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάρισμα για 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, να ροδίσει ομοιόμορφα και να καραμελώσει.
  4. Ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε την τηγανιά στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμα.
  6. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  7. Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  8. Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή, με λίγο από το λεμονάτο λάδι της.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και τέταρτα λεμονιού.
Απόρρητο