Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κάθε φιλέτο ψαριού στη μέση και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
- Ζεσταίνουμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, το καρότο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί το ζυμαρικό.
- Συμπληρώνουμε ζεστό ζωμό ή νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, τον αρακά και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Ακουμπάμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στα υλικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για
3-4 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό. - Ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά στο σκεύος φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό – πρέπει να έχει ζουμάκι.
- Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς και στη συνέχεια το ισομοιράζουμε στα πιάτα ραντίζοντας το καθένα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Το σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό και ζουμερό και το συνοδεύουμε με τέταρτα λεμονιού.