
Η γαλλική κουζίνα κατά πολλούς θεωρείται η επιτομή της υψηλής γαστρονομίας και διατηρεί τη διαχρονικότητά της. Πιάτα μοναδικά, με ιδιαίτερες ή απλές τεχνικές, με διαφορετικές γεύσεις που δένουν...
Η γαλλική κουζίνα κατά πολλούς θεωρείται η επιτομή της υψηλής γαστρονομίας και διατηρεί τη διαχρονικότητά της. Πιάτα μοναδικά, με ιδιαίτερες ή απλές τεχνικές, με διαφορετικές γεύσεις που δένουν...
Μια γαλλική συνταγή για ψάρι γλώσσα στο τηγάνι, η γνωστή γλώσσα με σάλτσα μενιέρ γεμάτη αρώματα βουτύρου!Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε...
ΜαγείρεψεΗ διάσημη γαλλική συνταγή μοσχάρι μπουργκινιόν, είναι χρονοβόρα αλλά αξίζει ο κόπος να την δοκιμάσετε! Το μοσχάρι μπουργκινιόν είναι ένα είδος γαλλικού...
ΜαγείρεψεΓια το κλασικό φοντί (fondue) με τυριά, ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ.Βάζουμε κατσαρόλα με χοντρή βάση ή το ειδικό σκεύος...
ΜαγείρεψεΓια την αυθεντική κρεμ μπρουλέ (creme brulee), βάζουμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα. Σχίζουμε τη βανίλια και την...
ΜαγείρεψεΡατατούι με λαχανικά Η εύκολη γαλλική συνταγή ρατατούι με λαχανικά, πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες...
ΜαγείρεψεΓια τις κρέπες σουζέτ (crepe suzette) Γνωρίστε και εσείς τις διασημότερες κρέπες στον κόσμο, τις ντελικάτες crepe suzette, της γαλλικής κουζίνας. ...
ΜαγείρεψεΣυνταγή για κρουασάν βουτύρου Φτιάχνουμε τη ζύμη για τα αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου. Βάζουμε πρώτα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι,...
ΜαγείρεψεΗ σως ταρτάρ είναι μία γευστική σάλτσα με βάση τη σπιτική μαγιονέζα. Σηκώνει πολλές παραλλαγές και μπορεί να γίνει πιο πυκνή...
ΜαγείρεψεΟι Γάλλοι λατρεύουν τον "τραγανό κύριο" και τον σερβίρουν στα καφέ τους για brunch, αλλά και στο σπίτι τους. Γρήγορο, εύκολο,...
ΜαγείρεψεΓια τη γαλική μπαγκέτα, ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να...
ΜαγείρεψεΞεκινάμε το μιλφέιγ με μπισκότο και φράουλες στρώνοντας λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη κρεμ μπρουλέ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια...
Μαγείρεψε