
Έχετε φρούτα που κοντεύουν να χαλάσουν; Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε είναι η ιδανική ευκαιρία να φτιάξετε σπιτικές μαρμελάδες. Πολύ υγιεινά και χωρίς συντηρητικά έχετε στο βαζάκι σας την πιο...
Έχετε φρούτα που κοντεύουν να χαλάσουν; Πριν σκεφτείτε να τα πετάξετε είναι η ιδανική ευκαιρία να φτιάξετε σπιτικές μαρμελάδες. Πολύ υγιεινά και χωρίς συντηρητικά έχετε στο βαζάκι σας την πιο...
Μάθετε τι ρόλο παίζουν τα συστατικά της μαρμελάδας στο προϊόν και πώς να αποθηκεύσετε σωστά τις σπιτικές...
ΠερισσότεραΓια τη γλυκόξινη μαρμελάδα ντομάτα, προτιμήστε ντομάτες μακρόστενες (πομοντόρια), φρέσκες ή εμπορίου. Ξεκινώντας να φτιάξουμε την μαρμελάδα ντομάτα,Πλένουμε και...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τη μαρμελάδα ρόδι με μήλο, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για αυτή τη συνταγη. Για τη σπιτικη μαρμελαδα ροδι...
ΜαγείρεψεΗ πιο ωραία και ελαφριά καλοκαιρινή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. Τη φτιάχνω με στέβια και με ό,τι καλοκαιρινά φρούτα έχω μέσα στο ψυγείο....
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα μήλο,Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα βανίλια με μήλο, τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα, χωρίς χτυπήματα (γερά). Τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα...
ΜαγείρεψεΓια την εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα μανταρίνι με κομματάκια, διαλέγουμε ακέρωτα μανταρίνια, μέτρια σε μέγεθος, ώριμα αλλά σφιχτά και κατά προτίμηση...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα κυδώνι,Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα φράουλα με μήλο, πλένουμε πρώτα τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε...
ΜαγείρεψεΦτιάξτε τη τον Απρίλιο ή το Μάϊο και κρατήστε τη γεύση της Άνοιξης όλο το χρόνο σε βαζάκια. Μαρμελάδα φράουλα, η...
ΜαγείρεψεΓεμάτη αρώματα εσπεριδοειδών µε τέλεια ισορροπία πικρού, ξινού και γλυκού. Δεν τη χαραμίζω για καµία άλλη χρήση παρά µόνο για να...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα λεμόνι, διαλέγουμε λεμόνια χωρίς χτυπήματα, με έντονο χρώμα και όχι πολύ μαλακά. Ξύνουμε ελαφρά την κίτρινη φλούδα και...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα κεράσι, διαλέγουμε κεράσια ώριμα αλλά σφριγηλά, με λαμπερό χρώμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα.
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα σύκο, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα φρούτα με τη φλούδα τους, αφού τα πλύνουμε σχολαστικά. Διαλέγουμε σύκα ώριμα αλλά...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα πορτοκάλι με κομμάτια πορτοκαλιού, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα κόβουμε στη μέση...
Μαγείρεψε