Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - τι πρέπει να έχει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - συνταγέσ για πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - τραπέζι πρωτοχρονιάσ - φαγητά για πρωτοχρονιά - πρωτοχρονιάτικα φαγητά - συνταγέσ πρωτοχρονιάσ - παραμονή πρωτοχρονιάσ - ρεβεγιόν πρωτοχρονιάσ - ρεβεγιόν πρωτοχρονιάσ

Το πρώτο του χρόνου, το τελευταίο των γιορτών

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι είναι το τελευταίο τραπέζι του δωδεκαήμερου των γιορτών, που είναι γεμάτο από συγκεντρώσεις και γιορτινά φαγοπότια. Μέχρι να φτάσει η στιγμή του, είμαστε ήδη σκασμένοι στο φαϊ και έχουμε δοκιμάσει όλες τις γιορτινές συνταγές. Και, από αυτή την άποψη, το τραπέζι της πρωτοχρονιάς είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική υπόθεση. Πώς βρίσκει κανείς ιδέες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τι, τέλος πάντων, πρέπει να έχει, όταν οι καλεσμένοι είναι χορτάτοι από γιορτινές συνταγές. Ωστόσο, δεν είναι ένα τυχαίο τραπέζι. Το τραπέζι της πρωτοχρονιάς είναι το πρώτο της νέας χρονιάς. Για αυτό πρέπει να του δίνουμε τη σημασία και το συμβολισμό που του αξίζει.

Δύο πρωτοχρονιάτικα τραπέζια σε λιγότερο από μία μέρα

Ακολουθεί αμέσως μετά από αυτό της παραμονής της πρωτοχρονιάς. Οικοδεσπότες και καλεσμένοι είναι ξενυχτισμένοι και πιθανώς με «χαλασμένο» στομάχι από το χθεσινοβραδινό φαγητό και ποτό. Σε αντίθεση με το λαμπερό τραπέζι του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, αυτό γίνεται σε μικρό φιλικό ή οικογενειακό κύκλο. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, αναζητούμε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ιδέες για συνταγές που να μην είναι βαριές και σύνθετες. Φροντίζουμε, από την άλλη, οι συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να υπηρετούν τους πλούσιους συμβολισμούς για το ξεκίνημα του χρόνου.

Η βασίλισσα του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού

Το τραπέζι της πρωτοχρονιάς δεν προϋποθέτει αυστηρά πρωτόκολλα. Ξέρουμε, όμως, όλοι τι οπωσδήποτε πρέπει να έχει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μιλάμε φυσικά για τη βασίλισσα της Πρωτοχρονιάς, τη βασιλόπιτα. Η σπιτική βασιλόπιτα, φτιαγμένη με μία από τις πολλές συνταγές που μας δίνει η Αργυρώ, είναι στολίδι. Το κόψιμο και το μοίρασμα της βασιλόπιτας σηματοδοτεί, με το χρυσό φλουρί, το ξεκίνημα του νέου χρόνου. Και, με ένα ποτήρι αφρώδες υψωμένο στην υγειά του νοικοκύρη, ολοκληρώνει γευστικά αλλά και συμβολικά το τραπέζι της πρωτοχρονιάς.

Επιλέξτε υποκατηγορία για να βρείτε τις συνταγές που επιθυμείτε: