Σιροπιαστά γλυκά

Τα σιροπιαστά γλυκά είναι μια ευρεία κατηγορία γλυκών του ταψιού με πολλούς φανατικούς λάτρεις.

Η γκάμα τους είναι τεράστια και καλύπτει όλα τα γευστικά γούστα. Οι συνταγές πάμπολλες, με παραλλαγές που ικανοποιούν τους πάντες. Υλικά που σιροπιάζουμε χρησιμοποιούνται ευρέως στα στα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά. Δίνουν αρώματα και γεύσεις και οι επιλογές είναι ατελείωτες. Το σιρόπιασμα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια ενέργεια που έρχεται να δώσει μία έξτρα πινελιά και συντηρεί την παράδοση.

Το μαγικό με τα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά είναι ότι ένα απλό συνήθως σιρόπιασμα, μεταμορφώνει μια γλυκιά παρασκευή σε κάτι εντελώς διαφορετικό! Και πραγματικά σκεφτείτε, τι θα ήταν ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό χωρίς το σιρόπιασμά της! Όλα τα σιροπιαστά γλυκά που τόσο καλά γνωρίζουμε! Το σιρόπιασμα είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και τα χαρακτηρίζει όλα. Το μέλωμα είναι αυτό που κολλάει στο πιάτο αφού τελειώσει το γλυκό και προσπαθείς με το κουταλάκι (ή το πιρουνάκι ενίοτε) να ξύσεις για να γευτείς μια γλυκιά ακόμη μπουκιά.

Πολλά από αυτά έχουν ιδιαίτερα, ξενόφερτα και περίτεχνα ονόματα και έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολή. Και αν έχετε στο νου σας ότι τα σιροπιαστά είναι μόνο παραδοσιακά γλυκά με ιστορία και άρωμα ανατολής, γελιέστε! Υπάρχουν φυσικά και πιο φρέσκες προσθήκες στον κατάλογο. Κοινώς, φαντασία να έχεις και όρεξη για δημιουργία. Οι δημιουργίες είναι το άλφα και το ωμέγα στην μαγειρική. Και η κατηγορία αυτή έχει δώσει πολλά και πολλές νόστιμες και παραδοσιακές εκτελέσεις.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλα είναι ένας. Το σωστό σιρόπιασμα. Κάθε συνταγή έχει και τα δικά της μυστικά και για το σιρόπιασμα και για την παρασκευή. Αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνετε αν θέλετε να απολαύσετε την καλύτερη εκδοχή του σιροπιαστού γλυκού που ετοιμάζετε, είναι να είστε πιστοί στη διαδικασία παρασκευής. Δώστε σημασία στις αναλογίες στα υλικά και στις θερμοκρασίες. Μπορεί μια τέτοια μικρή ανυπακοή να σας φαίνεται ανούσια, είναι όμως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που ακολουθεί κανείς.