Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
 - Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
 - Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.
 - Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό).
 - Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο για μια δροσερή απόλαυση.
 - Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωναράκι αρμπαρόριζα για να δώσετε τα αρώματά της στην κανελάδα.
 - Επίσης αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, προσθέστε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
 - Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ανθρακούχο.
 
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ.Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.
 - Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ.
 
Μυστικά
Φτιάξτε και απολαύστε την παραδοσιακή σπιτική κανελάδα, αλλά και το παρακάτω ρόφημα.
            
                ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ            
            
    








