Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Eπιλέγουμε αχλάδια ώριμα και σφιχτά όμοια σε μέγεθος.
 - Καθαρίζουμε τη φλούδα και αφήνουμε το κοτσάνι πάνω στο αχλάδι.
 - Η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είναι μικρή ίσα που να χωράει τα αχλάδια.
 - Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
 - Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
 - Κόβουμε μια μικρή φέτα από το κάθε αχλάδι ώστε να έχουν όλα ίδιο ύψος.
 - Βάζουμε τα αχλάδια όρθια στο σιρόπι, με το κοτσάνι προς τα πάνω.
 - Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα αχλάδια για 15′.
 - Αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και σιγοβράζουμε με καπάκι για περίπου 10-15′ επιπλέον χωρίς να λιώσουν.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναποδογυρίζουμε και πάλι τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι.
 - Αφήνουμε να σταθούν στη κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν τελείως περίπου για 1 ώρα.
 - Κατά την διάρκεια της ξεκούρασης τους, τα γυρίζουμε μερικές φορές μέσα στο σιρόπι.
 - Όταν κρυώσουν, τα βγάζουμε με προσοχή σε πιάτο.
 - Αφαιρούμε και σουρώνουμε το σιρόπι.
 - Ξαναβάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα και το βράζουμε για περίπου 5′ μέχρι να μειωθεί στο μισό και να μοιάζει με αραιό μέλι η σύσταση του.
 - Αφήνουμε να κρυώσει.
 - Σερβίρουμε τα αχλάδια ποσέ πάνω σε γιαούρτι.
 - Περιχύνουμε με το σιρόπι κρασιού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
 - Γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο.
 









