Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΥΔΑΤΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΥΔΑΤΗ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει.
- Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη μαγειρική σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το κονιάκ.
- Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μίγμα να στρώσουμε το ταψί – το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει – με λαδόκολλα).
- Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
- Τι ομορφότερο λοιπόν να ξεκινήσει ο χρόνος με τέτοιους συμβολισμούς στο τραπέζι μας. Θετικές σκέψεις και όμορφες ευχές να γεμίσουν το σπίτι μας, τις καρδιές μας και τις ζωές μας!
- Μάθετε το μυστικό για την πιο αφράτη βασιλόπιτα και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω γιορτινή συνταγή για γλυκό.