Bellini

Υλικά

  • 2 ώριμα και γλυκά αρωματικά ροδάκινα
  • 250 ml πολύ παγωμένο Prosecco
  • σαμπάνια ή άλλο αφρώδη οίνο
  • 2 φραμπουάζ
  • 2 σταγόνες λεμόνι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • τριμμένο πάγο

Bellini

Για το κοκτέιλ bellini, πλένουμε πρώτα και ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα φρούτα.

Ισομοιράζουμε σε δύο ποτήρια τον πολτό φρούτου, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι από 1 πρέζα ζάχαρη και 1 σταγόνα χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα ποτήρια με πάγο και Prosecco. Γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα φραμπουάζ.

Φτιάξε σπιτικό bellini cocktail αλλά και Fragolini

κοκτέιλ βότκα φράουλα συνταγη
https://www.argiro.gr/recipe/bellini/