Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Για τα brownies χωρίς ζάχαρη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί τετράγωνο 20×20 εκατοστά, ιδανικό για brownies.
- Αλέθουμε τους ηλιόσπορους σε σκόνη, στο μπλέντερ.
- Κοσκινίζουμε το κακάο με το χαρουπάλευρο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την καρύδα, τον αλεσμένο ηλιόσπορο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
- Στο μπλέντερ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε λίγους λίγους του χουρμάδες και πολτοποιούμε, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και με μαλακή σπάτουλα, ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε να μπει στο μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την σπάτουλα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Προαιρετικά περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
- Διατηρούμε τα brownies χωρίς γλουτένη και χωρίς αλέυρι στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.