• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
94
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 440 γραμ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 70 γραμ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 50 γραμ. αλεύρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 80 γραμ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 100 γραμ. καρύδια
  • 2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Brownies με μπισκότο

    Bουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι.

    Σπάμε τη μια συσκευασία μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αν έχετε κέφι και χρόνο, φτιάξτε μόνοι σας τα μπισκότα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά.

    Τέλος, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.

    Βάζουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.

    Στην επιφάνεια τοποθετούμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα και ψήνουμε για 25-30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.

    Σερβίρουμε τα brownies με μπισκότο με παγωτό. Ο συνδυασμός αυτός θα σας ξετρελάνει.

    Και για εσάς που η διατροφή σας είναι διαφορετική έχω αυτά τα φανταστικά brownies με βρώμη και χωρίς γλουτένη:

    Brownies χωρίς γλουτένη
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται