Crepe suzette (Κρέπες σουζέτ)
Φτιάξτε αυτό το πολύ ιδιαίτερο επιδόρπιο εύκολα, ακολουθώντας βήμα βήμα αυτή τη συνταγή. Όλο το μυστικό είναι στο καραμέλωμα της ζάχαρης και στο φλαμπάρισμα που περιγράφεται βήμα βήμα. Αξίζει να δοκιμάζετε νέες τεχνικές στην κουζίνα καθώς αυτές οδηγούν σε νέες ανακαλύψεις τόσο των ικανοτήτων σας αλλά και νέων γευστικών απολαύσεων. Ετοιμάζουμε πρώτα το μίγμα μας όπως σας περιγράφω στη βασική συνταγή για κρέπες που θα βρείτε εδώ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το 1/2 της ζάχαρης και μόλις λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε το τηγάνι, μόνο κουνάμε να λιώνει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει σταδιακά η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίσει η καραμέλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Αφήνουμε στην φωτιά για 1 με 2 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά η καραμέλα.
Διπλώνουμε τις κρέπες στα 4 και τις βάζουμε μέσα στην καραμέλα πορτοκαλιού.
Τότε, βάζουμε σε μια κουτάλα το αλκοόλ. Ανάβουμε φλόγα και περιχύνουμε τις crepe suzette. Το φλαμπάρισμα δεν είναι απαραίτητο και χρειάζεται πολύ προσοχή η φλόγα.
Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις αναποδογυρίζουμε.
Αφήνουμε τις κρεπ σουζέτ μέσα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ρουφήξουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε τις crepe suzette σε πιάτο περιχύνουμε με λίγο σιρόπι από το τηγάνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα. Είναι πραγματικά ακαταμάχητη.