Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το μίγμα μας όπως σας περιγράφω στη βασική συνταγή για κρέπες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το 1/2 της ζάχαρης και μόλις λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε το τηγάνι, μόνο κουνάμε να λιώνει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει σταδιακά η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίσει η καραμέλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Αφήνουμε στην φωτιά για 1 με 2 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά η καραμέλα.
Διπλώνουμε τις κρέπες στα 4 και τις βάζουμε μέσα στην καραμέλα πορτοκαλιού.
Τότε, βάζουμε σε μια κουτάλα το αλκοόλ. Ανάβουμε φλόγα και περιχύνουμε τις crepe suzette. Το φλαμπάρισμα δεν είναι απαραίτητο και χρειάζεται πολύ προσοχή η φλόγα.
Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις αναποδογυρίζουμε.
Αφήνουμε τις κρεπ σουζέτ μέσα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ρουφήξουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε τις crepe suzette σε πιάτο περιχύνουμε με λίγο σιρόπι από το τηγάνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα. Είναι πραγματικά ακαταμάχητη.