Εκτέλεση
Για την κρεπ σουζέτ (Crêpe Suzette), ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες μας όπως σας περιγράφω στη βασική συνταγή για κρέπες που θα βρείτε εδώ.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το 1/2 της ζάχαρης και μόλις λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε το τηγάνι μόνο κουνάμε να λιώνει η ζάχαρη.
Αφού λιώσει σταδιακά η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίσει η καραμέλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Αφήνουμε στην φωτιά για 1-2 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά η καραμέλα.
Διπλώνουμε τις κρέπες στα 4 και τις βάζουμε μέσα στην καραμέλα πορτοκαλιού.
Τις αφήνουμε για 1′ και τις αναποδογυρίζουμε. Τις αφήνουμε μέσα στο τηγάνι για 1′ να ρουφήξουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε τις crêpes suzette σε πιάτο περιχύνουμε με λίγο σιρόπι από το τηγάνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τέλειες κρέπες!