• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το σιρόπι
  • 70 γραµ. ζάχαρη
  • 120 γραµ. βούτυρο
  • χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 20 ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • Για τις κρέπες
  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
  • λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Crepe suzette (Κρέπες σουζέτ)

    Για τις κρέπες σουζέτ (crepe suzette)

    Γνωρίστε και εσείς τις διασημότερες κρέπες στον κόσμο, τις ντελικάτες crepe suzette, της γαλλικής κουζίνας.   Αρωματικές, γλυκές, καραμελένιες και διαφορετικές από οτιδήποτε έχετε δοκιμάσει, οι κρεπ σουζέτ θα δώσουν ένα εντυπωσιακό φινάλε σε οποιοδήποτε γεύμα σας. Φτιάξτε αυτό το πολύ ιδιαίτερο επιδόρπιο εύκολα, ακολουθώντας βήμα βήμα αυτή τη συνταγή. Όλο το μυστικό είναι στο καραμέλωμα της ζάχαρης και στο φλαμπάρισμα που περιγράφεται βήμα βήμα. Αξίζει να δοκιμάζετε νέες τεχνικές στην κουζίνα καθώς αυτές οδηγούν σε νέες ανακαλύψεις τόσο των ικανοτήτων σας αλλά και νέων γευστικών απολαύσεων. Ετοιμάζουμε πρώτα το μίγμα μας όπως σας περιγράφω στη βασική συνταγή για κρέπες που θα βρείτε εδώ. Στη συνέχεια για τις crepe suzette-κρεπ σουζέτ:

    • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε το 1/3 της ζάχαρης.
    • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το 1/2 της ζάχαρης και μόλις λιώσει προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε το τηγάνι, μόνο κουνάμε να λιώνει η ζάχαρη.
    • Αφού λιώσει σταδιακά η ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
    • Όταν λιώσει το βούτυρο και αφρίσει η καραμέλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Αφήνουμε στην φωτιά για 1 με 2 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά η καραμέλα.
    • Διπλώνουμε τις κρέπες στα 4 και τις βάζουμε μέσα στην καραμέλα πορτοκαλιού.
    • Τότε, βάζουμε σε μια κουτάλα το αλκοόλ.  Ανάβουμε φλόγα και περιχύνουμε τις crepe suzette. Το φλαμπάρισμα δεν είναι απαραίτητο και χρειάζεται πολύ προσοχή η φλόγα.
    • Τις αφήνουμε για 1 λεπτό και τις αναποδογυρίζουμε.
    • Αφήνουμε τις κρεπ σουζέτ μέσα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ρουφήξουν το σιρόπι.

    Σερβίρουμε τις crepe suzette σε πιάτο περιχύνουμε με λίγο σιρόπι από το τηγάνι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με 1 μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα. Είναι πραγματικά ακαταμάχητη.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τέλειες κρέπες!

    Αν σας άρεσε η συνταγή για τις crepe suzette, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×