Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα.
- Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε.
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί.
- Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό.
- Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ., αδειάζουμε δύο κουτιά ζαχαρούχο γάλα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.
- Κατά τη διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί. Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση του ταψιού. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.