• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
11
  • 375 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 160 ml σπορέλαιο
  • 180 ml ξινόγαλα
  • 200 γραμ. ανάμεικτα (κατεψυγμένα) φρούτα του δάσους
  • κράνμπερις
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεκάκια µε φρούτα του δάσους

    Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ ανάδευσης το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

    Ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια, το σπορέλαιο, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα ή με κουτάλι, γρήγορα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Τέλος, προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα φρούτα.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για ατομικά κεκάκια ή χρησιμοποιούμε φορμάκια μιας χρήσης.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε 170°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά.

    Τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά στη φόρμα και τα ξεφορμάρουμε να κρυώσουν.

    Αν δεν έχετε ξινόγαλο, δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε ή με τι μπορείτε να το αντικαταστήσετε.

    Αν σας αρέσουν τα εύκολα και πεντανόστιμα κεκάκια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται