• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
54
  • Για τη ζύμη
  • 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 800 γραμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 150 γραμ. βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την ζύμη

    Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

    Στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι.

    Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί, για 1΄.

    Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.

    Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.

    Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή λαδόκολλα και την αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα.

    Για τη γέμιση

    Βάζουμε τα κεράσια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο, σιγοβράζουμε (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 5΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει.

    Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση.

    Απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης.

    Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα.

    Απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη.

    Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα.

    Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε με ροδάκι λωρίδες κάθετες και τις πλέκουμε στην τάρτα.

    Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30΄ στους 190 ºC μέχρι να ροδίσει.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται