• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
76
  • 1 φλ. γεμάτο νερό
  • 1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 - 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Η κρεμα

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό (σε θερμοκρασία δωματίου), το κορν φλάουρ, το γλυκαντικό, τον κουρκουμά, το χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα.

    Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να δέσει.

    Τέλος, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.

    Ελέγχουμε τη γλύκα της, και προσθέτουμε στέβια ή καποιο άλλο γλυκαντικό αν χρειάζεται.

    Ελέγχουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας ή αφαιρώντας λίγο υγρό.

    Να θυμάστε όταν κρυώσει σφίγγει αρκετά σαν ζελέ.

    Στα γλυκα

    Όπως είναι ζεστή ΤΗΝ περιχύνουμε πανω τους.

    Όταν κρυώσει λίγο και σταθεροποιηθεί γεμίζουμε διαφορα απο αυτα.

    Η αλείφουμε σε ψωμί.

     

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται