Εύκολη κρέμα λεμονιού

Φτιάξτε αυτή την τέλεια κρέμα και χρησιμοποιήστε την σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν λαχταριστό άλειμμα στο ψωμί!

Εύκολη
0:15

500ml

10 λεπτά

5 λεπτά

κρέμα λεμονιού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα λεμονιού, διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
  2. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα.
  3. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους.
  4. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
  6. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.
  8. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.
  9. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς.
  10. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Για την σωστή συντήρηση της κρέμας λεμονιού
  12. Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω.
  13. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες.
  14. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.
Απόρρητο