Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
- Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή και το χρώμα της απαλό ροζ.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή.
- Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
- Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μίγματα.
- Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι).
- Ντύνουμε γύρω γύρω με σαβαγιάρ τη βάση της φόρμας.
- Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.
- Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα.
- Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες.
- Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και ξύσμα σοκολάτας.
- Αχνίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
- Αν βιάζεστε να την απολαύσετε, παγώστε την για λίγο στην κατάψυξη απλά να σταθεροποιηθεί.