• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
19
  • 2½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 500 γραμμ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
  • 1½ φλ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2½ κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κ.σ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλυκό με κεράσια

    Βάζουμε πρώτα σε μικρή κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.

    Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.

    Προσθέτουμε τα κεράσια μόλις πάρει βράση.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν 2΄.

    Μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ για να κοπεί ο βρασμός, παγώνουμε τα ποσαρισμένα κεράσια.

    Χτυπάμε με σύρμα σε μπολ το μασκαρπόνε με το μέλι, να ενωθούν.

    Σε ποτήρια του μαρτίνι ή ψηλά ποτήρια με πόδι, ισομοιράζουμε τα παγωμένα κεράσια με το χυμό τους. Ισομοιράζουμε και την κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε φιστίκι Αιγίνης.

    Δείτε εδώ περισσότερες γλυκές συνταγές με κεράσια.

    Αν σας άρεσε αυτό το πανεύκολο γλυκό με κεράσια και κρέμα μασκαρπόνε, δείτε και την παρακάτω υπέροχη συνταγή.

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με κεράσι;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται