Για το γλυκο
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Για το κέικ χωρίς μίξερ με σταγόνες σοκολάτας, βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος.
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μίγμα.
Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε µε κουτάλα, συνοδεύοντας τη σοκολατόπιτα στιγμής µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.