Ευκολη σοκολατοπιτα με κουβερτουρα απο την Αργυρω σκετη απολαυση με πικρη σοκολατα.

 

Ευκολη σοκολατοπιτα με κουβερτουρα απο την Αργυρω σκετη απολαυση με πικρη σοκολατα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
143
  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 + 1/3 φλ. βραστό νερό
  • 1 βανίλια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν κόβεται σε κομμάτι αλλά σερβίρεται με κουτάλι και ξεχειλίζει σοκολατένια απόλαυση. Η σοκολατόπιτα γίνεται με απλά υλικά που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας και εκεί ακριβώς βρίσκεται και η μαγεία του.

    Για το γλυκο

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

    Για το κέικ χωρίς μίξερ με σταγόνες σοκολάτας, βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος.

    Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μίγμα.

    Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

    Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί.

    Σερβίρουμε µε κουτάλα, συνοδεύοντας τη σοκολατόπιτα στιγμής µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.

    Κάτι μαγειρεύεται