Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα και κονιάκ — και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε τη γέμιση με το κορνέ σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό.
- Καθαρίζουμε την καρδιά των μήλων με μαχαίρι και, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Στρώνουμε τις φέτες μήλου πάνω από τη γέμιση, εναλλάσσοντας κόκκινα και πράσινα μήλα. Τοποθετούμε τη μία φέτα να καλύπτει ελαφρώς την επόμενη.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αέρα) και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να καραμελώσουν τα μήλα.
- Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με σφολιάτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.