Μηλόπιτα με σφολιάτα

Γρήγορη και εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα, μελωμένα μήλα και αρωματική κρέμα αμυγδάλου. Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας — από το πρωινό μέχρι το απογευματινό καφέ.

Εύκολη
1:10

8 μερίδες

30 λεπτά

40 λεπτά

ευκολη μηλοπιτα με σφολιατα - μηλοπιτα με σφολιατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα και κονιάκ — και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση με το κορνέ σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό.
  5. Καθαρίζουμε την καρδιά των μήλων με μαχαίρι και, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Στρώνουμε τις φέτες μήλου πάνω από τη γέμιση, εναλλάσσοντας κόκκινα και πράσινα μήλα. Τοποθετούμε τη μία φέτα να καλύπτει ελαφρώς την επόμενη.
  7. Αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αέρα) και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να καραμελώσουν τα μήλα.
  9. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με σφολιάτα πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Απόρρητο