Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΕΑΤΟΜΕΖΕ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΕΑΤΟΜΕΖΕ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη νύχτα σε μπόλικο νερό, όπου έχουμε ρίξει μια πρέζα σόδα.
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό του λεμονιού.
- Λεμόνι και αλάτι μπορούμε να βάλουμε όσο θέλουμε και όσο ταιριάζει στη γεύση μας.
- Προσωπικά χρησιμοποιώ μπόλικο και από τα δύο, γιατί τόσο το ρεβύθι όσο και το ταχίνι είναι γλυκές τροφές από μόνες τους και τους πάει.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, την πάπρικα.
- Τα πολτοποιούμε.
- Με το μίξερ χειρός σε λειτουργία προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια παχιά κρέμα.
- Δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί γευστικά το αλάτι και το λεμόνι.
- Τα χτυπάμε καλά.
- Σε μεγάλη πιατέλα κάνουμε μια στρώση το χούμους και με το κουτάλι ανοίγουμε λακκούβα φαρδιά στο κέντρο του.
- Γαρνίρουμε στη μέση τον κρεατομεζέ (πάνω στη λακκούβα) και περιχύνουμε με το ελαιόλαδό του.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΕΑΤΟΜΕΖΕ
- Βάζουμε το κρέας σε μικρό μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ψιλοκομμένο κρέας.
- Το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει ρίχνουμε το κρέας με όλα τα υλικά, που το μαρινάραμε, και το αφήνουμε να ψηθεί για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντάς το να ροδίσει.