Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την πεντανόστιμη φέτα ψητή στο φούρνο, θα χρησιμοποιήσουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο.
- Στρώνουμε σταυρωτά τα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε επάνω το ένα κομμάτι φέτα.
- Απλώνουμε σταυρωτά τα άλλα δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι.
- Ισομοιράζουμε στα δύο πακέτα τα υπόλοιπα υλικά: τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σφραγίζουμε κλείνοντας σταυρωτά τα αλουμινόχαρτα.
- Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.
- Αφού τα ψήσουμε, με προσοχή τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο και τα περιχύνουμε με τα υγρά ψησίματος.
- Τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό με φρυγανισμένο ψωμί και ένα ωραίο κρασί.
Tips
- Μπορείτε επίσης να παίξετε με συνδυασμούς λαχανικών. Εγώ το προτιμώ με μανιτάρια, ωστόσο μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μανιτάρια με χρωματιστές πιπεριές. Τότε όμως θα παραλείψετε το μοσχοκάρυδο.