Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε 4 ντοματίνια σε φέτες και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι και ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στη μέση.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, τη φέτα σπασμένη, το γαλοτύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
- Τα ανακατεύουμε να γίνουν μια μάζα. Προσθέτουμε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψί τις φέτες ντομάτας και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα φέτας και γαρνίρουμε με τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
- Περιχύνουμε με τα υγρά από τα ντοματίνια που έμειναν στο μπολ και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
- Το σερβίρουμε ζεστό με το σκεύος στο τραπέζι, βάζοντας φρυγανισμένο ψωμί με λαδορίγανη στις άκρες του ταψιού, μέσα στα ψημένα τυριά, ώστε να μαζέψει τα υγρά της ντομάτας.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.