Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ FOCACCIA
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ FOCACCIA
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Ξεκινάμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
- Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
- Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα.
- Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για τη φοκάτσια να ξεκουραστεί κοντά σε ζεστό σημείο και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην είναι κολλημένος αλλά μικρά μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το θυμάρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο φουσκώνει η ζύμη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
- Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και ακουμπάμε τη ζύμη.
- Σπρώχνοντας με τα δάχτυλα δίνουμε οβάλ σχήμα με λεπτό πάχος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
- Στραγγίζουμε τα μαριναρισμένα υλικά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε τη γέμιση πάνω στη λεπτή ζύμη.
- Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα.
- Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.
- Ξαναβυθίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
- Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε εδώ περισσότερες φανταστικές συνταγές!
Αν σας άρεσε η φοκάτσια, δείτε και την παρακάτω αυθεντική ιταλική συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ