Φοκάτσια (focaccia) με κιμά

Η φοκάτσια είναι ακόμα πιο νόστιμη και από την αγαπημένη σας πίτσα! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

4

10 λεπτά

25 λεπτά

Φοκάτσια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ FOCACCIA

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ FOCACCIA

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Ξεκινάμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε με κουτάλι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
  3. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  4. Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
  5. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
  6. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
  7. Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα.
  8. Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  9. Αφήνουμε τη ζύμη για τη φοκάτσια να ξεκουραστεί κοντά σε ζεστό σημείο και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην είναι κολλημένος αλλά μικρά μικρά κομματάκια.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το θυμάρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο φουσκώνει η ζύμη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και ακουμπάμε τη ζύμη.
  2. Σπρώχνοντας με τα δάχτυλα δίνουμε οβάλ σχήμα με λεπτό πάχος.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  4. Στραγγίζουμε τα μαριναρισμένα υλικά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  5. Πασπαλίζουμε τη γέμιση πάνω στη λεπτή ζύμη.
  6. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα.
  7. Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά.
  8. Ξαναβυθίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια.
  2. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε εδώ περισσότερες φανταστικές συνταγές!
  4. Αν σας άρεσε η φοκάτσια, δείτε και την παρακάτω αυθεντική ιταλική συνταγή.

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Pizza bianca

Απόρρητο