• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 500 γραμ. φράουλες
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. κονιάκ
  • 2 φλούδες λεμόνι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λικέρ φράουλα με κονιάκ

    Για το λικέρ φράουλα με κονιάκ, πλένoυμε πρώτα και καθαρίζουμε τις φράουλες. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για την επιλογή, το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση της φράουλας.

    Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με τη ζάχαρη.

    Ρίχνουμε μέσα και το κονιάκ και τις φλούδες λεμονιού και κλείνουμε το βάζο.

    Αφήνουμε το βάζο στο ψυγείο για δύο μέρες. Στο διάστημα αυτό το ανακινούμε για να λιώσει η ζάχαρη.

    Στο τέλος, αφαιρούμε τις φράουλες και περνάμε το λικέρ από διπλό τούλι.

    Βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×