Για τον τόνο με αβοκάντο
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
Ακουμπάμε πάνω μεμβράνη κουζίνας.
Τοποθετούμε τον τόνο.
Παγώνουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει.
Κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομματάκια.
Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο.
Στο διάστημα που κρυώνει, ανακατεύουμε 2-3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.
Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα.
Να καλυφθεί όλη η βάση.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.
Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες.