Ελαφρύ, θρεπτικό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Ελαφρύ, θρεπτικό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
35

Για το φρέσκο τόνο

  • 500 γρ. φρέσκος τόνος
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 λάιμ ζουμερά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • Βρασμένη κινόα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τον τόνο να μαριναριστεί για 1 ώρα στο ψυγείο

    Για τον τόνο με αβοκάντο

    Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.

    Ακουμπάμε πάνω μεμβράνη κουζίνας.

    Τοποθετούμε τον τόνο.

    Παγώνουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει.

    Κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομματάκια.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά.

    Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Στο διάστημα που κρυώνει, ανακατεύουμε 2-3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.

    Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα.

    Να καλυφθεί όλη η βάση.

    Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.

    Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες.

    Διαφήμιση

    Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου ψάρι;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται