Ελαφρύ, θρεπτικό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Ελαφρύ, θρεπτικό, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το φρέσκο τόνο

  • 500 γρ. φρέσκος τόνος
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 λάιμ ζουμερά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • Βρασμένη κινόα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον τόνο με αβοκάντο

    Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.

    Ακουμπάμε επάνω μεμβράνη κουζίνας.

    Τοποθετούμε τον τόνο.

    Παγώνουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει.

    Κόβουμε σε κύβους ή σε μακρόστενα κομματάκια.

    Τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε κρεμμύδι, λάιμ, πιπέρι, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά.

    Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Στο διάστημα που κρυώνει, ανακατεύουμε 2 με 3 φορές να μαριναριστεί και να αλλάξει χρώμα ο τόνος.

    Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα.

    Να καλυφθεί όλη η βάση.

    Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.

    Ραντίζουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σερβίρουμε με τραγανές πίτες ή γαλέτες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×