Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε σε ένα μπoλ, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Με ένα σύρμα τα χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα.
- Τα προσθέτουμε στο γάλα, ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τα υλικά με σύρμα.
- Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Στο μπλέντερ, βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Στρώνουμε τα φύλλα ανά 3.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί 32 εκ.
- Απλώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα-ένα.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα.
- Συνεχίζουμε και απλώνουμε 3 φύλλα (να προεξέχουν στις άκρες) αφού τα βουτυρώσουμε και πασπαλίζουμε με μείγμα.
- Επαναλαμβάνουμε με 3 βουτυρωμένα και πασπαλισμένα φύλλα.
- Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα.
ΚΡΟΥΣΤΑ
- Χτυπάμε τα δύο αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και περιχύνουμε στην επιφάνεια της.
- Γυρίζουμε όλες τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της
- Η μέση της μένει ακάλυπτη, γι’ αυτό και η κρούστα ροδίζει πολύ.
- Αλείφουμε τα φύλλα γύρω γύρω με όσο βούτυρο περισσέψει.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ºC στην κάτω σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει καλά το φύλλο και καραμελώσει η επιφάνεια της.
- Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Οι στρώσεις ενδιάμεσα στα φύλλα, με ζάχαρη και αμύγδαλο, καραμελώνουν το γλυκό και το διατηρούν κριτσανιστό μέχρι την τελευταία μπουκιά.