Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τον γαύρο τραβώντας το κεφάλι και ταυτόχρονα φεύγουν και τα εντόσθια.
- Τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
- Τον αλατίζουμε ολόγυρα και ανακατεύουμε, ανακινώντας το σουρωτήρι να πάει παντού.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και τον προσθέτουμε σε δόσεις.
- Ανακινούμε να αλευρωθεί καλά.
- Βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Εναλλακτικά τον αλευρώνουνε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων σταδιακά και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τηγανίσουμε.
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να καλύπτει περίπου 2 εκατοστά σε ύψος. Αφήνουμε να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε με προσοχή, λίγα λίγα κομμάτια και χαμηλώνουμε την ένταση.
- Δεν ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουμε να ροδίσουν ολόγυρα για 2-3´ περίπου. Ανακατεύουμε 1-2 φορές το πολύ, αν θέλουμε να γίνει τραγανός.
- Όσα ροδίσουν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Tips
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για να τραγανό αποτέλεσμα.