• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 kg γαύρος
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. λάδι για τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τον γαύρο τραβώντας το κεφάλι και ταυτόχρονα φεύγουν και τα εντόσθια.

    Τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

    Τον αλατίζουμε ολόγυρα και ανακατεύουμε, ανακινώντας το σουρωτήρι να πάει παντού.

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και τον προσθέτουμε σε δόσεις.

    Ανακινούμε να αλευρωθεί καλά.

    Βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Εναλλακτικά τον αλευρώνουνε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων σταδιακά και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τηγανίσουμε.

    Τηγάνισμα

    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να καλύπτει περίπου 2 εκατοστά σε ύψος. Αφήνουμε να κάψει καλά.

    Ρίχνουμε με προσοχή, λίγα λίγα κομμάτια και χαμηλώνουμε την ένταση.

    Δεν ανακατεύουμε συχνά. Αφήνουμε να ροδίσουν ολόγυρα για 2-3´ περίπου. Ανακατεύουμε 1-2 φορές το πολύ, αν θέλουμε να γίνει τραγανός.

    Τηγανίζουμε σε δόσεις για να τραγανό αποτέλεσμα.

    Όσα ροδίσουν, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται