Για το ζελέ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μια συσκευασία ζελέ (100 γρ.).
Προσθέτουμε 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί όλο το ζελέ.
Προσθέτουμε τα 200 γρ. παγάκια ή το πολύ παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα για το γιαουρτογλυκό.
Βάζουμε το υγρό ζελέ σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά ίσα-ίσα να πάρει μια βράση.
Με το που πάρει βράση το σιρόπι το αφαιρούμε από την φωτιά.
Για το γιαουρτογλυκό
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30×24.
Στρώνουμε τη βάση από ένα ταψί με μια στρώση από τις φρυγανιές για το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές.
Με ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό σιρόπι σε όλες τις φρυγανιές να ποτίσουν καλά και στις άκρες που είναι σκληρές.
Κάνουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές και τις ποτίζουμε και αυτές με το υπόλοιπο σιρόπι.
Βάζουμε την βάση στη κατάψυξη να κρυώσει για 10′.
Βγάζουμε το κρύο και σταθεροποιημένο ζελέ από την κατάψυξη.
Το ρίχνουμε όλο σε ένα μπολ.
Με ένα σύρμα το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθεί το ζελέ σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα από το γιαούρτι. Θα βλέπουμε μικρά μικρά κομματάκια ζελέ αλλά αυτό είναι και το τέλειο σε αυτό γιατί θα σκάνε στο στόμα οι διαφορετικές υφές.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την κρύα βάση με τις φρυγανιές και περιχύνουμε με την κρέμα για το γιαουρτογλυκό.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα για 3 ώρες. Θα ακουμπάμε το δάχτυλο μας στην επιφάνεια και κυρίως στο κέντρο και θα βλέπουμε ότι έχει σφίξει το γιαουρτογλυκό.
Μόλις έχει κρυώσει παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την δεύτερη συσκευασία από το ζελέ (100 γρ.).
Προσθέτουμε τα άλλα 200 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα άλλα 200 γρ. παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Εάν δεν είναι κρύο το μίγμα το αφήνουμε στην άκρη λίγο να πέσει η θερμοκρασία του.
Όταν πιάσουμε το μπολ με τα χέρια μας και δούμε ότι είναι κρύο το ζελέ, βγάζουμε από το ψυγείο το γιαουρτογλυκό.
Ρίχνουμε σε μία στρώση το ζελέ.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ για περίπου 2 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Μυστικά
Εάν δεν θέλετε να υπάρχουν τα κομματάκια ζελέ στην κρέμα γιαουρτιού τότε θα αφήσετε το υγρό ζελέ ίσα-ίσα να κρυώσει αλλά να είναι σε υγρή μορφή χωρίς να το βάλετε καθόλου στην κατάψυξη.
Θα το ανακατέψετε με το γιαούρτι και θα έχετε μια πιο υγρή κρέμα αλλά μην σας φοβίζει. Απλά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο στο πάγωμα.
Για να πέσει ομοιόμορφα η στρώση ζελέ επάνω του, παίρνουμε ένα κουτάλι και το γυρίζουμε ανάποδα. Θέλουμε να βλέπουμε την κυρτή του επιφάνεια.
Πλησιάζουμε κοντά με ένα γυρισμένο κουτάλι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζελέ σιγά σιγά. Αν πέσει απότομα το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό ψυγείου θα δημιουργηθεί τρύπα.