Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
- Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του.
- Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια.
- Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.