• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
58

Υλικά

  • Μερίδες 60 τεμμάχια
  • 5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα ή ανάμεικτα κίτρινα φρούτα (γκρέιπφρουτ και περγαμόντο)
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη
  • λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα φρούτα.

    Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες.

    Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και βάρος από πάνω (για να βυθίζονται). Τις αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

    Βράζουμε νερό.

    Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά.

    Μόλις τις βγάλουμε, τις κρυώνουμε και τις σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

    Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά.

    Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι.

    Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

    Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα για να στεγνώσουν καλά.

    Τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται