Γλασαρισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού
Για τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα φρούτα. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και βάρος (για να βυθίζονται). Τις αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε, τις κρυώνουμε και τις σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά.
Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι. Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα για να στεγνώσουν καλά.
Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.