Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Πλένουμε πρώτα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες.
- Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις (μία φράουλες – μία ζάχαρη).
- Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, περιχύνουμε με το κονιάκ.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι ή μεμβράνη και τις αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, να κατεβάσουν τα υγρά τους.
- Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
- Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.
- Όταν γίνει αυτό, ξαναρίχνουμε μέσα τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε όλο το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Εγώ προτιμώ να το διατηρώ στο ψυγείο. Αφενός γιατί τρώγεται πιο ωραία παγωμένο και αφετέρου διότι η φράουλα είναι ευαίσθητο φρούτο και στην ψύξη συντηρείται καλύτερα.
- Είναι προτιμότερο, λοιπόν, αυτό το γλυκό να το φτιάχνετε σε μικρές ποσότητες κι αυτό για να ελέγχετε καλύτερα το βρασμό του.
Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ